Forgot password?

Create an account!

Forum

« back

RhinoScript – Problem with rendered images with rhinoscript

Messages

Please log in to write a message.

  • 2. edemeer (Feb 12, 2015 17.47):

    The image attached now...

  • 1. edemeer (Feb 12, 2015 17.45):

    Hello,

    I have a script in rhinoscript (.rvb) that, among other things, make a few image captures. Before I make this captures I choose differrent Render options and Views. The problem is that when I execute this script with my Rhino opened (Tools--> Rhinoscript-->Load) the images created are OK, but if I run it from command line (via ssh) images are not well rendered.

    This is how I run my script form the command line via ssh:

    "C:\Program Files\Rhinoceros 5 (64-bit)\System\Rhino.exe" /nosplash /runscript="-_LoadScript myscript.rvb <inputFile.stl> <outputPahtForImages>"

    I attach an image showing differences between the captured images created by my script in boths ways. The first one is the image I want (and it is generated when I run my script with Rhino opened), and the second one is the one generated when I run my script from command line via ssh. When I use the command line option I see a Rhino process in the task manager but in backgroun. Maybe the problem is that Rhino does not load Render options when running in background?

    Here is the part in my code that selects the view and the render option:

    Rhino.CurrentView "Frontal"

    Rhino.ZoomExtents , True

    Rhino.ViewDisplayModeEx "Inferior", "Rendered"

    Rhino.command("_-ViewCaptureToFile " & outputImageFile2 & " W=565 H=219 S=1 D=_No R=_No A=_No T=_No _enter")

    Any help please?

    Thank you in advance.

    Kind regards,

    Enrique.

Recommend

Why are these buttons gray?